İçeriğe geç

Kira Sözleşmesini Malik Dışında Biri Yapabilir Mi

Kira sözleşmesini ev sahibi dışında biri yapabilir mi?

Bazı durumlarda, ev sahibi, mal sahibi yerine üçüncü bir taraftır ve başkasına ait bir mülk için kira sözleşmesi yapılır. Böyle bir sözleşme yasal olarak geçerlidir. Ev sahibi ve mülkün sahibi aynı kişi olmak zorunda değildir. Ev sahibi, mal sahibinden farklı bir kişi olabilir.

Kira sözleşmesi başkası adına yapılabilir mi?

Yetkili bir temsilci aracılığıyla kira sözleşmesi yapmak mümkündür. Ancak, bir üçüncü kişiye bir eşyanın kiralanması konusunda ev sahibini temsil etmesi için vekalet verilebilir. Ancak, avukatın kira sözleşmesi yapmak için yazılı bir vekaletnameye ihtiyacı yoktur.

Kira sözleşmesini başkası imzalarsa ne olur?

Suç oluşturmayan durumlar: Yetkili imza: Ev sahibi kiracının sözleşmeyi imzalamasına yetki vermişse (vekalet veya yazılı izinle) ve kiracı bu yetkiye dayanarak imzalarsa suç oluşmaz. Ev sahibinin rızası: Ev sahibi daha sonra kiracının imzasını onaylarsa suç oluşmaz.

Kiraya veren başkası olabilir mi?

Türk Borçlar Kanunu’nun 322/2 maddesine göre, daire ve kapalı işyerlerinin kiraya verilmesinde kiraya veren, kiralananı yazılı izni olmadıkça başkasına kiralayamaz veya kullanma hakkını devredemez. Yine TBK 323.

Ev sahibi olmadan kira sözleşmesi yapılır mı?

Sözleşmeyi imzaladığınız tarafın kiracı veya ev sahibi olduğundan emin olmalısınız. İmzalayanlar kiracı veya ev sahibi değilse, vekaletnamelerinin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İsterseniz, sözleşmeye her iki tarafın kimlik kartlarının kopyalarını da ekleyebilirsiniz.

Malik olmayan kira sözleşmesi yapabilir mi?

Bir taşınmazı kiraya vermek için o taşınmazın maliki olmak gerekmese de, kira bedelinin tespiti ve tahliye davaları, taşınmazın maliki olmayan ancak kat maliki sıfatına sahip olan kişi tarafından da açılabilir.

Kira sözleşmesinde ev sahibinin imzası yoksa ne olur?

Kiracı veya ev sahibinin imzasının bulunmaması, yanlış veya eksik bilgi bulunması gibi durumlar, taraflar arasındaki sözleşmenin bağlayıcı olmadığını gösterir. Bu tür usulsüzlükler sözleşmenin feshine veya yargısal iptaline yol açar.

Kiracı evi başka birine kiraya verebilir mi?

Türk Borçlar Kanunu Madde 322 Kiracı, kiralananı kısmen veya tamamen başkasına kiralayabileceği gibi, kiralayanın aleyhine bir değişikliğe yol açmamak şartıyla kullanma hakkını da başkasına devredebilir.

Kira sözleşmesi hangi durumlarda geçersizdir?

Türk Borçlar Kanunu’nun 340. maddesine göre, “Apartman dairesi ve çatısı altındaki işyerlerine ait kira sözleşmelerinde, sözleşmenin kurulması veya devamı, kiracının kiralanandan yararlanmadan, kiralananın kullanımıyla doğrudan doğruya ilgili olmayan bir borç altına girmesi koşuluna bağlanmışsa, kira sözleşmesi kiracı hakkında hükümsüzdür.”

Kira sözleşmesinde kimin imzası olmalı?

Sözleşmenin her sayfası kiracı ve mülk sahibi tarafından imzalanmalıdır. İmzalanmamış belgeler, belgenin gelecekte ihtiyaç duyulması halinde geçersiz sayılabilir. Kira sözleşmesinde kiranın transfer edileceği tarihler ve banka hesabı belirtilmelidir.

Mal sahibi olmayan kiralayan tahliye davası açabilir mi?

Yüksek Mahkeme, kira sözleşmesine taraf olmayan malik veya faydalanıcı malikin bile zorunluluk nedeniyle tahliye davası açabileceğini kabul etmiştir. Ev sahibini daha sonra satın alan yeni malik de zorunluluk nedeniyle tahliye davası açma hakkına sahiptir.

Kira sözleşmesi hangi durumlarda iptal olur?

Kira sözleşmesi, iki şartın sağlanması halinde kiracı tarafından feshedilebilir. Bu şartlardan ilki, taraflar arasında belirli süreli kira sözleşmesinin bulunmasıdır. İkincisi, fesih işleminin, sözleşmenin bitiminden en az 15 gün önce mal sahibine bildirilmesidir.

Kiraya veren malik değilse kira tespit davası açabilir mi?

Hatta kiralanan taşınmazın maliki olmayan, yani kira sözleşmesinde adı ev sahibi olarak geçen ev sahibi bile mahkemeden kira bedelinin belirlenmesini talep edebilir.

Eşim benim evimi kiraya verebilir mi?

Önemli olan aile konutu üzerindeki hakların türü değil, aile konutu üzerindeki hakları sınırlayıp sınırlamadığıdır. Aşağıdaki müdahaleler diğer eşin rızası olmadan aile konutu üzerinde yapılamaz: Üçüncü bir kişi lehine yararlanma veya tabi olma hakkı tesis edilemez. Aile konutları kiraya verilemez.

Kira sözleşmesini eşim yapabilir mi?

Başvuru sahibinin kira sözleşmesi ve evlilik cüzdanını getirmesi halinde, başvuru sahibi adına abonelik sözleşmesi yapılabilir.

Kira kontratında ev sahibinin imzası yoksa ne olur?

Düzensiz imzalar ve bilgiler Kira sözleşmesinde imzaların eksik olması veya yanlış bilgi içermesi sözleşmenin hukuki geçerliliğini etkileyecektir. Kiracı veya ev sahibinin imzasının olmaması ve yanlış veya eksik bilgi bulunması gibi durumlar taraflar arasındaki sözleşmenin bağlayıcı olmadığını gösterir.

Kiracı evi başka birine kiraya verebilir mi?

Türk Borçlar Kanunu Madde 322 Kiracı, kiraya verenin zararına bir değişikliğe yol açmamak kaydıyla, kiralananı kısmen veya tamamen başkasına kiralayabilir veya kullanma hakkını başkasına devredebilir.

Emlakçı ev sahibi yerine kira sözleşmesi yapabilir mi?

Sözleşme tarafları: 📝 Kira sözleşmesinin tarafları kiracı ve ev sahibi olmalıdır. Emlakçı, sözleşmeyi kendi adına akdedemez. Emlakçının rolü: 🧑‍💼 Emlakçı, kiralama sürecinde aracıdır ve işlemleri ev sahibi adına yürütür. Ancak, yasal olarak kira sözleşmesinin sözleşme tarafı olamaz.

Kiralanan dairede başka biri oturabilir mi?

Sıradan kira sözleşmelerinde kiracı, ev sahibinin izni olmaksızın kiralanan taşınmazda başka bir kişinin yaşamasına izin verebilir. Ancak bu işlemde kiracı, kiralanan taşınmazı değiştirmemek ve ev sahibine zarar vermeyecek bir devir yapmakla yükümlüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Escort İlanları